Aktörer

Vi som verkar på Medevi Brunn

Medevi Brunn är en levade bygd året runt. Här verkar olika former av aktörer, allt från ideell verksamhet till företag av olika slag. Vi har plats för fler. Maila fastighet@medevibrunn.se vid intresse.

MBO

Musiken har alltid varit central och viktig för hälsan här på Medevi Brunn. Redan Urban Hjärne, brunnens grundare och förste brunnsläkare, förordade hur viktigt det var att glömma vardagens bekymmer för att kunna tillgodogöra sig hälsokuren här på Medevi. Musik är en viktig del i förströelsen på brunnen. På 1870-talet fick Medevi Brunn en egen orkester som inledningsvis bestod av pensionerade militärmusiker. Idag består Medevi Brunnsorkester (MBO) av professionella och duktiga amatörmusiker och spelar fortfarande i parken och går i täten för den berömda Grötlunken. De spelar på tidstrogna instument enligt gammal svensk tradition. Medevi Brunnsorkester utgör stommen i dagens Brunnssäsong. På grund av Coronapandemin kunde vi tyvärr inte husera Brunnsorkestern 2020. Läs mer om MBO på deras egen hemsida. De finns även på YouTube

IMB

När Landstinget efter 200 år drog tillbaka sin verksamhet på Medevi Brunn i början av 1980-talet så bildades den ideella föreningen Intresseföreningen Medevi Brunn för att slå vakt om kulturen. De bistår både ekonomiskt och genom ideellt arbete för att traditionerna som är unika för Medevi Brunn ska kunna leva vidare.

Läs mer om Intresseföreningen Medevi Brunn och deras arbete på deras egen hemsida, klicka här

Medevi ProSalus – Medevi Sport​

Svenska ekologiska hudvård-, sport- och linimentprodukter, utvecklade med största omtanke om både hudens funktion och vår miljö, med en effekt som gör skillnad. Exempelvis cyklisternas favorit Medevi Chamoiscreme – RumpRäddaren.

Moderna ekologiska produkter med rötter i över 300 års tradition av hälsa och välmående. Utvecklade och tillverkade på Medevi Brunn, Nordens äldsta hälsobrunn, grundad 1678.

Välkommen in för att provsmörja och ställa frågor i vår fabriksförsäljning, som har öppet året runt. Du kan också handla direkt i vår web-shop.

Medevi Byggnadsvård

I gamla brygghuset precis vid vägen inryms Medevi Byggnadsvård. Här finner ni byggnadsvårdssortiment med färg och material för traditionellt underhåll och restaurering samt viss inredning, antikt och kuriosa. Besök hemsidan.