Evenemang

Fester, bröllop , möten och konferenser

Skapa ert eget evenemang

Medevis unika historiska miljö ger en alldeles speciell inramning till ditt bröllop, fest eller konferens.

Vi har flera möjliga lokaler, en egen brunnskyrka, Sveriges största och bäst bevarade 1700-talssalong, Societetshuset med två salonger, för att nämna några. Boende i olika former samt restaurang finns på området. En perfekt plats för att hysa alla typer av evenemang! Varför inte abonnera hela brunnen för en helg?

Kontakta oss för frågor och offert!

Brunnssalongen

Brunnssalongen eller Stora Matsalen som den också kallas, ligger centralt på brunnsområdet, mitt emot Societetsbyggningen. Huset stod färdigt år 1750 och salen är i dag en av Sveriges äldsta och bäst bevarade 1700-talssalonger. Brunnssalongen rymmer 150 personer och är en verkligt pampig festlokal med högt i tak, stora fönster och vackra vägg- och takmålningar. Gott om plats för högtidlig festmiddag och efterföljande dans och bar. Här ges många möjligheter till möblering – traditionellt med två till tre långbord och honnörsbord, mindre öar med runda eller fyrkantiga bord för att nämna några exempel.

Wärdshuset

Wärdshuset var förr i tiden när klassamhället var mer uttalat ”andra klassens” matsal. Medan adeln och de fina gästerna åt i Brunnssalongen så serverades bönderna och så kallat ”vanligt folk” mat i Wärdshuset. Här ligger köket där all vår mat lagas och maten fraktas färdiglagad till det lilla utrymmet ”Nissen” vid Brunnssalongen i vagnen som så passande kallas ”Dramaten”. Wärdshuset är en ljus lokal med en charmig glasveranda. Det ligger centralt parallellt med Stora gången som är huvudgatan som löper genom Medevi, den forna riksvägen.