Upptäck Medevi

Själva källan Medevi Brunn grundades 1678 då läkaren Urban Hjärne analyserade vattnet. Under 17- och 1800-talen växte verksamheten Medevi Brunn fram och många kom hit för att dricka vattnet och bli friskare i både kropp och själ. Brunnen finns kvar, men numera tror vi snarare att det är miljön och möjligheten till både rörelse och rekreation som gör gott.

Idag är Medevi Brunn ett historiskt hotell med konferensmöjligheter som har Wärdshus och Schweizeri i egen regi. Årligen gästas Brunnen av 1000-tals gäster som kommer hit för att konferera, gifta sig och ha bröllopsfest, ståtliga middagar i Brunnssalongen, träffa släkten, delta i någon av våra weekends eller bo på något av Brunnspaketen. Eller helt enkelt bara för att lyssna på Medevi Brunnsorkester och njuta av en god kopp kaffe därtill.

Varmt välkommen att upptäcka Medevi Brunn, att ta del av alla våra aktiviteter eller njuta av lugnet du också!

Intresseföreningen Medevi Brunn

Den ideella Intresseföreningen Medevi Brunn skall verka för att sprida kunskap om Medevi Brunns historia och värna om dess kulturminnen. Läs mer på www.medevi.info 

Medevi ProSalus hudvård

Hos ProSalus finns ljuvliga ekologiska hudvårdsprodukter framtagna och tillverkade på Medevi Brunn. Ett 50-tal produkter, allt från ansiktsprodukter till salvor och cremer för torra händer och fötter. En av dem är den berömda RumpRäddaren, långloppscyklisternas favorit för att motverka problem med skav och nötning vid intensiv träning. Ett måste inför Vätternrundans 30 mil. I butiken hittar du även ett urval av produkter som ekologisk choklad, torkad frukt, ekologiska nötter, kokosolja, kryddor och kosttillskott.

Välkommen in i butiken för att ställa frågor eller provsmörja och njuta av känslan på huden. Butiken öppen året runt på vardagar, under sommaren öppet dagligen. På sommaren kan man även njuta av härlig ekologisk glass. Läs mer på www.medevisalvan.se.

Medevi Brunnsorkester

Medevi Brunnsorkester har spelat varje sommar sedan 1870-talet. Numera består orkestern av utvalda professionella musiker, musiklärare och kompetenta amatörer som alla spelar ideellt. Medevi Brunnsorkester är en mässingssextett och spelar på historiskt tidsenliga, svenska instrument.  Läs mer om Brunnsorkestern klicka här

Medevi Brunnsorkester spelar flera gånger varje dag under Brunnssäsongen tom 12/8. Därefter annat program;

08.00 Söndagar. Revelj vid Intendentsbyggningen

15.00 Tis-sön eftermiddagskonsert, söndagar med tedans och afternoon tea buffé vid Schweizeriet

19.30 Tis-sön kvällskonsert, torsdagar med Melodikryss. Vid Schweizeriet

20.45 Dagligen. Marschkonsert vid Societetsverandan

21.00 Dagligen. Grötlunk påbörjas/avslutas vid Societetsverandan

21.45 Fredagar. Skymningskonsert (ställs in vid regn)

13-16/8

19.30 Ladies in Jazz vid Schweizeriet

17-19/8

Medevimässan. Brunnsorkestern spelar eftermiddagskonsert vid Schweizeriet 15.00 fredag & lördag. Grötlunk 16.30 lördag. I övrigt spelar Brunnsorkestern sporadiska under hela mässan.