Aktiviteter

Medevi Brunn med sina anor från 1700-talet är en upplevelse i sig, oavsett om du vandrar runt bland husen på egen hand eller går en guidad visning. Sommarens Brunnsprogram är alltid fullt av konserter i parken och andra kulturevenemang där Grötlunken, en promenad till orkester, är närmast obligatorisk.

Guidad historisk vandring på anrika Medevi Brunn.

Medevi Brunn har en historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Ta del av denna och hör mer om hur Brunnen växte fram, de historiska byggnader som finns här och även anekdoter från både då- och nutid.

Under Brunnssäsong är det dagliga guidningar kl. 16.00. Anmälan och betalning direkt till guiden. Samling vid flaggstången.

Vandra i våra vackra omgivningar.

Genom Medevi Brunn går den vackra Östgötaleden, som är ett nät av vandringsleder i Östergötland, nyligen utsedd till en av Sveriges fem vackraste leder. I anslutning till den, finns flera rundslingor på och omkring Medevi, med varierad terräng och längd.

Boka gärna vår matiga picknickkorg till er vandring – kontakta receptionen för mer information.

Hitta Vilsestigen

Är du lite vilsen är det bra att kunna hitta rätt. Ta med barnen på Brunnens Hitta Vilse-stig och lär er hur man hittar rätt när man gått fel.

 

Samla ihop gänget och utmana varandra i en boule-turnering.

Till säsongen 2017 byggs en splitter ny boulebana. Här kan man tillbringa en välbehövlig paus under parkens mäktiga trädkronor.

Vi har klot och regelverk till uthyrning, kontakta receptionen för bokning.

Utmana dig själv eller de andra i sällskapet i ”kasta ring”.

Att kasta ring är ett populärt nöje som många förknippar med Medevi Brunn. På ett träd utanför Societetsbyggningen finns en ring i ett snöre fäst i en gren. På trädstammen sitter en krok. Det gäller att svinga ringen så den fastnar på kroken. Tävla mot varandra eller försök slå ditt eget rekord. Det finns ett ringspel även vid aktivitetsfältet. Prestigefyllt och smått beroendeframkallande, men mycket underhållande.

Spela dåtidens bowling, en fartfylld aktivitet som passar stora och små!

Kägelbanan är från 1800-talet och Medevi Brunn var en av de första orterna i Sverige att införa kägelspel. Att spela kägel påminner en hel del om bowling – man rullar träklot mot uppställda käglor och utefter hur käglorna faller får man poäng. Man kan få poäng för till exempel Bataljon, Svinrygg eller Grytfot! Underhållande sysselsättning i vacker miljö.

Paddla kajak i Vätterns underbart klara vatten.

Nere vid Vätterns strand, strax intill ångbåtsbryggan, finns kajaker till uthyrning. Hyr en kajak för några timmar och paddla bland öar, stränder och naturen. tag gärna med ett lunch- eller fikapaket från Medevi Brunn att njuta av på väl vald plats.

Du kan boka som enskild privatperson, som grupp- eller konferenssällskap med eller utan guide. Möjligheterna är oändliga!

Boka din upplevelse här!

Droppkampen

En rolig aktivitet för företaget eller kompisgänget i en vacker, naturhistorisk miljö.

Utmaningen i Droppkampen ligger i att grupperna ska transportera vatten från Brunnens källa från Högbrunnen till Wärdshuset. Lagen har en del utmaningar och processer  att hantera på vägen – vägen som går genom stock och sten och upp och ner innan de är framme vid slutmålet. Det lag med minst tappade hälsosamma droppar och på kortast möjliga tid står som segrare och har vunnit kampen. Låter enklare än man kan tro!

Ett gott teamarbete och uppfinningsrikedom kommer främja resultatet i aktiviteten. Antal deltagare kan variera från 8 till många, detta är en flexibel aktivitet som kan anpassas just efter ert sällskap.
350 kr per deltagare, minimum 3000 kr.

I samarbete med Vättern Event & C:o AB

Sällskapsspel

Hos oss finns ingen tv på rummet, men många sällskapsspel att låna. Passa på att njuta av lugnet tillsammans över ett parti boule, kubb eller krocket. Schackspel och backgammon hittar ni också här, det är bara att fråga i receptionen.

KBT, mindfulness och meditation  i samarbete med Aktiv Balans

Medevi Brunn samarbetar bl.a. med Aktiv Balans och Klas Ahlin, Kognitiv Beteende Terapeut, leg. Fysioterapeut och Mindfulness-instruktör med mastersexamen i psykologi. Klas har varit verksam i 20 år, de senaste 13-14 åren med huvudfokus på KBT, mindfulness, meditation och stresshantering. Han har stor erfarenhet av behandling och förebyggande av ångest och stressproblematik (t.ex. utmattningssyndrom, att gå in i väggen, svårigheter med livspusslet, jobbstress, smärtproblem, depression etc.).

De föreläsningar och kurser Aktiv Balans erbjuder innehåller centrala element och begrepp inom;

  • KBT (kognitiv beteende terapi)
  • ACT (acceptance and committment therapy)
  • MBSR (mindfulness based stress reduction)
  • MBCT (mindfulness based cognitive therapy)
  • Plum Village meditationsskola.

Olika paket kan skräddarsys efter behov och behag och de olika temana varvar teori med praktiskt övande, i synnerhet meditation

 

Att anlita BalansACT eller Aktiv Balans ger bl.a. arbetsgivare och organisationer en möjlighet att i högre grad leva upp till de krav som Arbetsmiljöverket, sedan nyligen, ställer angående organisatorisk och social arbetsmiljö.

Kom gärna med förslag på aktiviteter så att ert program blir precis som ni vill ha det

Föreläsningar och Workshops i regi av BalansACT

BalansAct, som drivs av Lars-Åke Hägglund, genomför aktiviteter som kan få dig att må bättre med  hjälp av olika tekniker. Här nedan är ett urval av BalansACTs utbud som kan genomföras på Medevi Brunn:

  • Knopp & Kropp – hitta dina resurser med hjälp av minfulness och andra tekniker
  • Stress – förstå och hantera din egen stress
  • Prova på Mindfulness/meditation
  • Kroppsmedvetenhet – fokus på kroppen och dess signaler
  • Vad är mindfulness?

Utomhus spa-bad

Välkomna att boka tid i vårt utomhus spa-bad. Badet står i Brunnsparken i Kamrerskällan bland grönskande träd. Välkomna att boka tid i receptionen eller per 0141-911 00.

Dagsprogram Brunnssäsong

08.00 Revelj söndagar

11.00 Gudstjänst söndagar

11.00-19.00 Källan öppen mån-sön

14.00-21.30 Apoteksmuseet öppet mån-sön

15.00 Eftermiddagskonsert* mån-sön

16.00 Guidning mån-sön

19.30 Kvällskonsert tis-sön. Torsdagar Melodikryss

20.00 Musik och Lyrik måndagar

20.45 Marschkonsert mån-sön

21.00 Grötlunk mån-sön

*Måndagar Jularboklubben, i övrigt Medevi Brunnsorkester. Söndagar tedans