Saker att göra

Kasta ring

Att kasta ring är ett populärt nöje som många förknippar med Medevi Brunn. På ett träd utanför Societetsbyggningen finns en ring i ett snöre fäst i en gren. På trädstammen sitter en krok. Det gäller att svinga ringen så den fastnar på kroken.

 Spela boule

Det finns en ny boulebana på området. Klot kan hyras i Schweizeriet.

Spela kägel

Kägelbanan ligger nerför backen och är från 1800-talet. Den är en av de första kägelbanorna i Sverige. Att spela kägel påminner en hel del om bowling. Man rullar träklot mot uppställda käglor och utefter hur käglorna faller får man poäng.

Information om bokning kommer.

Paddla kajak

Ungefär två kilometer från brunnsområdet, nere vid Vättern finns kajaker för uthyrning. Hyr en kajak för några timmar och paddla bland öar, stränder och naturen. Ta ett svalkande dopp i Vätterns klara vatten. Ta med matsäck att njuta av på väl vald plats.

Läs mer och boka via Vätternkajaks hemsida.

 

Upptäck historien

Ladda ner appen GeoStory, klicka i ”Fri vandring” och vandra omkring på brunnsområdet så kommer flera geostories om Medevis historia att spelas upp. Du kan samla poäng och erövra platser med spelet Heritage Hunter.

Ladda ner appen och läs mer om GeoStory här.

Vandra på Östgötaleden

Vandra i Medevi ”mitt på skogen” som namnet betyder. Östgötaleden består av totalt 140 mils vandring i hela Östergötland. I Medevi går den genom skogen utefter Vätterns strand. Packa matsäcken, badkläderna och följ de orangea markeringarna.

Läs mer om Östgötaleden här.

Bad i Vättern

Ungefär två kilometer från brunnsområdet finns bad- och ångbåtsbrygga. Ytterligare några hundra meters promenad genom blåbärsskogen och du kommer fram till badstranden Torpa sand.

Dricka brunn

25 juli 1678 konstaterades det hälsobringande vattnet i Medevi källa vara av sådan kvalitet att Nordens första kurort grundades. Det var den berömde vetenskapsmannen och läkaren Urban Hjärne som var här i egen hög person för att undersöka vattnet. Han blev också Medevis förste brunnsläkare. Det går än idag att dricka direkt ur Medevi källa.