Aktiviteter

Sollskapsspel

Aktiviteter

Här på Medevi Brunn tar vi det gärna lugnt med härliga promenader, sällskapsspel och framför allt samkväm ! Men om man vill sätta ytterligare guldkant på sin konferensvistelse anordnar vi gärna exempelvis;

Medevi Brunns droppkamp

En rolig aktivitet för företaget eller kompisgänget i en vacker, naturhistorisk miljö.

Utmaningen i Droppkampen ligger i att grupperna ska transportera vatten från Brunnens källa från Högbrunnen till Wärdshuset. Lagen har en del utmaningar och processer  att hantera på vägen – vägen som går genom stock och sten och upp och ner innan de är framme vid slutmålet. Det lag med minst tappade hälsosamma droppar och på kortast möjliga tid står som segrare och har vunnit kampen. Låter enklare än man kan tro!

Ett gott teamarbete och uppfinningsrikedom kommer främja resultatet i aktiviteten. Antal deltagare kan variera från 8 till många, detta är en flexibel aktivitet som kan anpassas just efter ert sällskap.
350 kr per deltagare, minimum 3000 kr.

I samarbete med Vättern Event & C:o AB

Paddla kajak i Vätterns underbart klara vatten

Nere vid Vätterns strand, strax intill ångbåtsbryggan, finns kajaker till uthyrning. Hyr en kajak för några timmar och paddla bland öar, stränder och naturen. tag gärna med ett lunch- eller fikapaket från Medevi Brunn att njuta av på väl vald plats.

Du kan boka som enskild privatperson, som grupp- eller konferenssällskap med eller utan guide. Möjligheterna är oändliga!

Jaktskytte

Utmana dina kollegor på skytte. I Medevi Brunns omgivningar finns det utmärkta marker för att både träna dig själv och utmana dina kollegor. I regi av professionell instruktör.

Guidad historisk vandring

Medevi Brunn har en historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Ta del av denna och hör mer om hur Brunnen växte fram, de historiska byggnader som finns här och även anekdoter från både då- och nutid.

1000 kr för grupp om 25 personer

Brunnsväktarkampen

AUG – arrangören – tar er tillbaka till 1600-talets andra hälft och med målet att bli hälsobrunnens nya väktare tar ni er an uppdrag och klurigheter,  alla med koppling till platsen eller er guide, karaktären Urban Hjärne själv.  Det var nämligen denne vetenskapsman som för närmare 330 år sedan konstaterade att vattnet i Medevi Brunn ”var förmer än andra medikamenter” och grundade Nordens äldsta hälsobrunn.

En upplevelserik kamp som både stärker lagandan och ger en god insikt i Medevi Brunns intressanta historia.

Kägelbana

På Brunnens egen kägelbana kan man spela som lag eller individuellt. En härlig aktivitet där man är utomhus och kan bygga laganda.

50 kr per person och timme

Boule-turnering

Till säsongen 2017 byggs en splitter ny boulebana. Här kan man tillbringa en välbehövlig paus i konfererandet under parkens mäktiga trädkronor.

50 kr per person och timme

Föreläsningar och Workshops i regi av BalansACT

BalansAct, som drivs av Lars-Åke Hägglund, genomför aktiviteter som kan få dig att må bättre med  hjälp av olika tekniker. Här nedan är ett urval av BalansACTs utbud som kan genomföras på Medevi Brunn:

  • Knopp & Kropp – hitta dina resurser med hjälp av minfulness och andra tekniker
  • Stress – förstå och hantera din egen stress
  • Prova på Mindfulness/meditation
  • Kroppsmedvetenhet – fokus på kroppen och dess signaler
  • Vad är mindfulness?

Kognitiv beteende terapi, mindfulness och meditation  i samarbete med Aktiv Balans

Medevi Brunn samarbetar bl.a. med Aktiv Balans och Klas Ahlin, Kognitiv Beteende Terapeut, leg. Fysioterapeut och Mindfulness-instruktör med mastersexamen i psykologi. Klas har varit verksam i 20 år, de senaste 13-14 åren med huvudfokus på KBT, mindfulness, meditation och stresshantering. Han har stor erfarenhet av behandling och förebyggande av ångest och stressproblematik (t.ex. utmattningssyndrom, att gå in i väggen, svårigheter med livspusslet, jobbstress, smärtproblem, depression etc.).

De föreläsningar och kurser Aktiv Balans erbjuder innehåller centrala element och begrepp inom;

  • KBT (kognitiv beteende terapi)
  • ACT (acceptance and committment therapy)
  • MBSR (mindfulness based stress reduction)
  • MBCT (mindfulness based cognitive therapy)
  • Plum Village meditationsskola.

Olika paket kan skräddarsys efter behov och behag och de olika temana varvar teori med praktiskt övande, i synnerhet meditation

 

Att anlita BalansACT eller Aktiv Balans ger bl.a. arbetsgivare och organisationer en möjlighet att i högre grad leva upp till de krav som Arbetsmiljöverket, sedan nyligen, ställer angående organisatorisk och social arbetsmiljö.

Kom gärna med förslag på aktiviteter så att ert program blir precis som ni vill ha det.